Borneo

2003 gjorde vi en långresa till Borneo. En härlig resa med många upplevelser, inte minst att vandra i hängbroar högt uppe i trädkronorna.

Vi fick också tillfälle att se en flock av Borneos vildlevande elefanter. Tanken var att vi efter en båtfärd skulle gå på tracking i regn-skogen, men det blev snabbt inställt! Istället  underhöll elefanterna oss - på tryggt avstånd i båten - med att bröla och trumpeta, knuffas och vada runt på stranden och i vattnet, äta av grenar och löv och till och med dra omkull träd. De var respektingivande.

Ett besök i orangutangreservatet i Sepilok stod också på programmet. Den här krabataen sitter och väntar på att skötaren ska komma med dagens måltid av bananer! I reservatet går orangutangerna helt fritt och vi besökare har att rätta oss efter deras villkor. En fantastisk känsla att röra sig i samma hägn som orangutangerna - men vi varnade; ni har inte en chans om en orangutang bestämmer sig för att den vill ha er kamera!

Vi upplevde naturligtvis mycket mer - natur, orkidéer och andra blommor, grottor, sköldpaddor, näsapor, iglar, ösregn, översvämning och mycket annat. Det här dock en av de resor som fäst sig starkast i minnet.

 

Tillbaka